[O2] Włącznik świateł z opcja auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Enriquez
    RS
    • 2009
    • 7685
    • Superb III (3V3)

chciałbym zobaczyć te LEDY na oczy. Jak zobaczę to uwierzę.
    Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Komentarz

• slavi
        Rider
        • 2004
        • 422

Jeszcze raz... zweryfikowałbym to tylko jak bez prucia :roll: :? ?

Czyli jeżeli jest fabrycznie sensor deszczu to i jest czujnik zmierzchowy a brakuje kabelka i aktywacji w sterowniku :? ?

Komentarz

• miron75
          Ambiente
          • 2008
          • 157

Zamieszczone przez piotrek_os
          miron75, jaki jest sens zakładać ten czujnik...skoro w polsce sie na światłach jezdzi

- sensor deszczu:
          bezpieczeństwo: ktoś komu choć raz ciężarówka nadjeżdżająca z przeciwka zalała niespodziewanie szybę setkami litrów wody z koleiny wie po co - sięgnięcie do manetki to cenna sekunda, czujnik reaguje błyskawicznie
          poza tym akurat funkcjonalność automatycznej regulacji prędkości/częstotliwości pracy wycieraczek b. dobrze działa moim zdaniem, miałem coś takiego w poprzednim autku i chodziło to całkiem OK.
          rain closing: latem w upale można zostawić na terenie strzeżonym (działka, parking w robocie) uchylone szybki i zamkną się automatycznie jak spadnie deszcz

- czujnik światła:
          mam rns-a i korzystam intensywnie z navi - codzienne przełączanie trybu pracy wyświetlacza z day na night i odwrotnie w zależności od pory dnia/nocy mnie męczy

- lusterko wewn. i zewn. fotochrom
          bardzo fajna sprawa w trasie, miałem w poprzednim aucie i brakuje mi tego

a wyjąwszy wszystko powyżej: modzenie auta to fun - nie?
          Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
          było: 111KM / 275NM
          jest: 143KM / 310NM

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez miron75
            miron75, jaki jest sens zakładać ten czujnik...skoro w polsce sie na światłach jezdzi

- sensor deszczu:
            bezpieczeństwo: ktoś komu choć raz ciężarówka nadjeżdżająca z przeciwka zalała niespodziewanie szybę setkami litrów wody z koleiny wie po co - sięgnięcie do manetki to cenna sekunda, czujnik reaguje błyskawicznie
            o i tu muszę się nie zgodzić, często reakcja to 1-2s, jadąc 80km/h można dość sporo przejechać nic nie widząc
            z tym że czujnik przeważnie mam ustawiony na min bo inaczej zapieprzają wycieraczki
            ręka zrobię to o wiele szybciej, choć nie w każdej sytuacji.
            Z resztą się zgadzam w 100% :diabelski_usmiech

Komentarz

• miron75
              Ambiente
              • 2008
              • 157

Zamieszczone przez abstinent
              Zamieszczone przez miron75

- sensor deszczu:
              o i tu muszę się nie zgodzić, często reakcja to 1-2s, jadąc 80km/h można dość sporo przejechać nic nie widząc
              z tym że czujnik przeważnie mam ustawiony na min bo inaczej zapieprzają wycieraczki
              ręka zrobię to o wiele szybciej, choć nie w każdej sytuacji.
              Z resztą się zgadzam w 100% :diabelski_usmiech
              wiesz... ja miałem w superb ustawiony na 2 od max'a, tylko jak mżyło to przestawiałem na 3 od max'a (czyli 2 od min) i zazwyczaj po zalaniu szyby ruch był natychmiastowy. Ale może to kwestia ustawienia w vagu czułości czujnika.
              Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
              było: 111KM / 275NM
              jest: 143KM / 310NM

Komentarz

• czyzyk64
                Elegance
                • 2008
                • 866

odgrzeje temat. czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie w Octavi 02 przed FL prowadzimy kabelek z dołożonego włącznika świateł z funkcja auto ( który pin w kostce ) do której kostki i pinu w sterowniku centralnej elektryki ?

Komentarz

Pracuję...